Ismét egy olaszos étel, a tészta omlós, a ricotta finom, a paradicsom pedig ízletes. Ha lehet használjunk friss fűszernövényeket hozzá. Készíthetjük egy nagyobb formában is, ha nem akarunk bajlódni egyesesével vele.
»HOZZÁVALÓK« (4 db - hoz )
Tészta
- 30 dkg liszt, 18 dkg vaj, 1 tk só, 1 tojássárgája, 2 - 3 ek hideg víz
Töltelék
- 25 dkg ricotta
- kb 30 dkg koktélparadicsom
- 1 ágacska kakukkfű
- pár levél oregánó
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- bors
- durva szemű só - a szóráshoz
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább félórára.
- Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel és a borssal hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, rátépkedjük a fűszernövényeket, majd óvatosan összeforgatjuk.
- A tésztát négyfelé osztjuk, kistányér nagyságúra ( 18 cm ) kinyújtjuk, megszurkáljuk villával és ráhalmozzuk a ricottát úgy, hogy a tészta szélét üresen hagyjuk ( kb 2 cm ) majd elosztjuk rajta a paradicsomot. A széleket visszahajtjuk és pár helyen összecsípjük.
- Így járunk el a másik három adaggal is. Meglocsoljuk visszamaradt olívás balzsamecetes lével és előmelegített 200 °C - on szép pirosra sütjük. A sütés vége felé megszórjuk a pitéket sóval és pár percre grill fokozatra kapcsolunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése