,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 14., kedd

~ ZABPELYHES SÓS KIFLI ~




»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg liszt
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 1 tk méz
- 1 ek só
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb 2 - 3 dl langyos tej
- 1 tojássárgája + kevés víz - a kenéshez
- durva szemű só és köménymag a szóráshoz
  1. Kevés mézes tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, zabpelyhet és a sót összevegyítjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat és a tejet.
  2. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb fél cm - es vastagságú kör alakra, 8 cikkre vágjuk és egyesével feltekergetjük.
  4. A kifliket sütőpapírral borított tepsibe rakjuk és letakarva ismét keleszjük kb félóráig, majd lekenjük a tetejüket a vízzel elkevert tojássárgájával és megszórjuk sóval ill. köménnyel.
  5. Előmelegített, 200 °C - on szép aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése