Tudom sokan nem szeretik a spenótot, pedig sokrétűen felhasználható - én kifejezettem kedvelem.
Ebben az olasz jellegű ételben, azonban a ricottával és a sajttal keverve szinte alig érezni az ízét, inkább a parmezán a domináns.
»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg spenót
- 3 ek parmezán
- 30 dkg fusilli tészta
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- parmezán a tetejére
- A spenót blansírozzuk, azaz dobjuk a leveleket forrásban lévő vízbe kb 1 percre, majd szedjük át hideg vízbe. Formáljunk belőle egy labdacsot és aprítsuk fel.
- Egy serpenyőbe hevítsünk kevés olívaolajat, reszeljük hozzá a fokhagymát majd adjuk hozzá a spenótot és pirítsuk át. Botmixerrel pürésítsük és hűtsük ki. Ezután keverjük össze a ricottával, a sajttal és ízesítsük sóval borssal.
- A spenótos krémet forgassuk össze a kifőtt tésztával és rakjuk egy kivajazott sütőtálba. Tetejét szórjuk meg jócskán parmezánnal és előmelegített, 170 °C - on süssük addig amíg a sajt megpirul rajta.
Én nagyon szeretem a spenótot, és nagyon tetszik ez a fajta elkészítési mód! Kipróbálós! :)
VálaszTörlés