,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 13., hétfő

~ SPENÓTOS RICOTTÁS FUSILLI ~





 Tudom sokan nem szeretik a spenótot, pedig sokrétűen felhasználható - én kifejezettem kedvelem. 
Ebben az olasz jellegű ételben, azonban a ricottával és a sajttal keverve szinte alig érezni az ízét, inkább a parmezán a domináns. 

»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg spenót
- 3 ek parmezán 
- 30 dkg fusilli tészta
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
-  parmezán a tetejére

  1. A spenót blansírozzuk, azaz dobjuk a leveleket forrásban lévő vízbe kb 1 percre, majd szedjük át hideg vízbe. Formáljunk belőle egy labdacsot és aprítsuk fel.
  2. Egy serpenyőbe hevítsünk kevés olívaolajat, reszeljük hozzá a fokhagymát majd adjuk hozzá a spenótot és pirítsuk át. Botmixerrel pürésítsük és hűtsük ki. Ezután keverjük össze a ricottával, a sajttal és ízesítsük sóval borssal.
  3. A spenótos krémet forgassuk össze a kifőtt tésztával és rakjuk egy kivajazott sütőtálba. Tetejét szórjuk meg jócskán parmezánnal és előmelegített, 170 °C - on süssük addig amíg a sajt megpirul rajta.

1 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a spenótot, és nagyon tetszik ez a fajta elkészítési mód! Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés