- 30 dkg liszt
- 0 , 5 dl langyos víz
- 1 kk cukor
- 1 , 5 dkg friss élesztő
- 1 / 2 ek só
- 2 ek olaj
- kb 1 dl világos sör
- 1 tojás a kenéshez
- köménymag és durva szemű só - a szóráshoz
- A langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt.
- A lisztet szitáljuk össze a sóval és közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztős vizet, az olajat és a sört majd az egészet dolgozzuk sima tésztává.
- Hagyjuk kb 20 percig pihenni, majd nyújtsuk 1 cm - es vastagságúra és vágjunk belőle tetszőleges nagyságú rudakat. Kenjük meg a tetejét felvert tojással és szórjuk meg köménnyel és sóval.
- Előmelegített, 180 °C - on süssük amíg színt kap a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése