»HOZZÁVALÓK«
Piskóta : - 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kakaópor
Krém : - 25 dkg krémes túró, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 kk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor, porcukor - ízlés szerint
Továbbá : - 1 ü meggybefőtt, 1 / 2 tasak színtelen tortazselé, őrölt fahéj, narancslé
- A tojást kihabosítjuk a cukorral majd lazán hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, a sárga részt egy kb 20 x 20 - as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A másik részhez hozzákeverjük a kakaóport és egyenletesen a sárga masszára halmozzuk. Villával cirmosra kavarjuk és előmelegített, 200 °C - on tűpróbáig sütjük.
- Ha a piskóta kihűlt, felkockázzuk, elosztjuk a poharakba majd kevés narancslével meglocsolgatjuk.
- A krém hozzávalóit krémesre keverjük, majd a poharakban lévő piskótára halmozzuk.
- A meggyet lecsöpögtetjük, 2 dl meggylét fahéjjal és cukorral tetszés szerint ízesítjük, majd a tortazselével összefőzzük. Amíg hűl a zselé, addig a meggyet eloszlatjuk a túrón, majd a zselét rákanalazzuk a meggyszemekre.
- Citrom vagy mentalevélkével vagy akár egy csokoládétojással is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése