,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 3., péntek

~ LAZACOS TÖLTÖTT TOJÁS ~



























 Nem mutatok újdonságot ezzel a töltött tojással, hacsak azt nem, hogy füstölt lazaccal készült. Tudom borsos az ára, de talán egyszer - kétszer kibírja a pénztárcánk, mert cserébe elképesztő finom  az íze. De aki nem szereti a lazacot, készítheti sonkával is. 
Készült még rozmaringos, sós briós is.

»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg füstölt lazac
- 5 db főtt tojás
- 1 ek lágy vaj
- 1 nagy ek majonéz
- kevés mustár
- pár csepp citromlé
- só, bors - ízlés szerint
- apróra vágott kapor

  1. A tojásoknak kaparjuk ki a sárgáját, adjuk hozzá a lágy vajat, a majonézt és a mustárt.
  2. A lazacból keveset tegyünk félre a többit aprítsuk fel és adjuk a tojásos krémhez, botmixerrel pürésítsük, tekerjünk hozzá borsot, csepegtessünk hozzá pár csepp citromlevet és sózzuk ízlés szerint.
  3. A masszát töltsük habzsákba és töltsük be a tojásokat.
  4. Díszítsük lazacszeletekkel és szórjuk meg apróra vágott kaporral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése