Igazi nagymama féle sütemény. Úgy ahogy van nagyon finom és könnyed, ráadásul gyorsan elkészül és mutatós.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 17, 5 dkg cukor, 80 ml étolaj, 3 ek tej, 15 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 1 tk sütőpor, csipet só
Töltelék :
- 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás ízű pudingpor, 3 ek tejföl
Tojáshab :
- 4 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 ek étk keményítő, 1 tk citromlé
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy közepes ( kb 20 x 30 cm ) tepsit kibélelünk sütőpapírral,
- A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
- A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A sűrű masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk.
- A tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük ~ akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg.
- Közben a tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt.
- A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 °C - ra és addig sütjük / szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.
- A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tetszés szerint felszeleteljük.
Egyik kedvencem, még sosem sütöttem, mindig cukiban vesszük, csak ott fehér a tészta.
VálaszTörlés