,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 23., szombat

~ KARDAMOMOS CSOKOLÁDÉKRÉMES LINZER ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 28 dkg liszt, 2 dkg őrölt mandula, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 tojássárgája
- 1 tojásfehérje - a kenéshez
- vagdalt pirított dió - a szóráshoz
Krém : - 2 tojás, 8 dkg cukor, 2 ek kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 kardamom magjai 

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpacka csomagolva, hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. Lisztes felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a lyukas linzereket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk dióval.
  3. Előmelegített 200 °C - os sütőben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez, a tojást simára keverjük a cukorral és a kakaóval, majd gőz felett sűrűre főzzük, belekavarjuk a csokoládét és kihűtjük. Ezután  habosra keverjük a vajjal és hozzákeverjük a mozsárban összetört kardamom magokat.
  5. A krémmel összeragasztjuk a linzereket.

1 megjegyzés: