Egy ötlet ebédre vagy vacsorára. Gyorsan elkészül, nincs benne semmi különös, csak az a pici füstölt íz ad egy kis extrém ízvilágot a húsgombócnak, na és a grillserpenyőben sütve még egy kis füst is átjárja. A BBQ szósszal összeforgatva pedig szaftos és finom.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertés vagy marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek füstölt pirospaprika ( innen beszerezhető ) - ennek hiányában 1 füstölt leves kocka
- zsemlemorzsa - szükség szerint
- BBQ szósz
- A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, ízesítjük - füstölt pirospaprika hiányában, morzsoljunk a keverékhez egy füstölt kockát - keverjük össze a tojással és szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk.
- A keveréket kb félórára hűtőbe tesszük.
- A masszából diónyi gombócokat formálunk és grill serpenyőben pirosra sütjük, majd átforgatjuk a szósszal.
- Krumplipürével és grillezett paradicsommal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése