,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 21., csütörtök

~ KAKAÓS , CITROMKRÉMES CROSTATA - EPERREL ~



 Az biztos, hogy a magyar szabadföldi epernek nincs párja, zamatos, édes és gyönyörű piros. Vettem is ma a helyi piacon, 3 kilót és már jóval 1000 ft alatt árulják. Főztem belőle lekvárt és a szebbeket ehhez a pitéhez használtam fel. Nem mutatok nagy újdonságot ezzel a recepttel, hiszen nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, a tészta kakaós, a krém citromos és mindez, az édes eperrel remekül kiegészíti egymást.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 3 dkg darált mandula, 2 ek kakaópor, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipet só, szükség esetén kevés tejföl
Krém :
- 0, 5 dl tej, 8 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 7 dkg liszt
Tejére : kb 50 dkg eper

  1. Tésztához, összevegyítjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A tésztával kibéleljük a piteformát ( 26 cm ), az alját villával megszurkáljuk és sütőpapírt helyezünk bele, amibe száraz babot, vagy lencsét szórunk. Előmelegített, 180 °C os sütőben kb 30 - 35 perc alatt készre sütjük.
  3. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet : a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd simára keverjük a tejjel és a liszttel. Belereszeljük a citrom héját és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  4. Ha megsült a tészta, langyosra hűtjük, belekanalazzuk a krémet, majd a tetejét kirakjuk felszeletelt eperrel.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen elrendezted a tetején az eperszeleteket Juditka, igazán csábító ez a crostata :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! A színek pedig csodálatosak! :)

    VálaszTörlés
  3. Csodásan néz ki! Az íze pedig isteni lehet! :)

    VálaszTörlés