»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 3 dkg darált mandula, 2 ek kakaópor, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipet só, szükség esetén kevés tejföl
Krém :
- 0, 5 dl tej, 8 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 7 dkg liszt
Tejére : kb 50 dkg eper
- Tésztához, összevegyítjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
- A tésztával kibéleljük a piteformát ( 26 cm ), az alját villával megszurkáljuk és sütőpapírt helyezünk bele, amibe száraz babot, vagy lencsét szórunk. Előmelegített, 180 °C os sütőben kb 30 - 35 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet : a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd simára keverjük a tejjel és a liszttel. Belereszeljük a citrom héját és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- Ha megsült a tészta, langyosra hűtjük, belekanalazzuk a krémet, majd a tetejét kirakjuk felszeletelt eperrel.
Nagyon szépen elrendezted a tetején az eperszeleteket Juditka, igazán csábító ez a crostata :)
VálaszTörlésGyönyörű lett! A színek pedig csodálatosak! :)
VálaszTörlésCsodásan néz ki! Az íze pedig isteni lehet! :)
VálaszTörlés