»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 tk egész kömény
- só, bors, őrölt kömény
- olívaolaj
- 1 közepes kelkáposzta
- 25 dkg gersli
- A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük 3 x - os mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt kis lángon, kb 30 - 40 perc alatt puhára főzzük.
- A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
- Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot ( ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel ) és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal és kb 10 percig főzzük. Ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk.
- Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel és a ragu mellé adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése