Egy olasz gasztro újságból ( Cucina Moderna ) való a recept. Mindig összeszedek párat ha olaszo. - ban járok. A spárga mellé grillezett halat vagy szárnyast kínálhatunk, de önmagában is megállja a helyét. Egyszerűen elkészíthető, kellemes citrusos ízvilág jellemzi.
»HOZZÁVALÓK«
- egy nagy csokor spárga
- 3 szelet száraz ciabatta
- 8 dkg parmezán
- só, citrombors
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- A kenyérnek vágjuk le a héját és aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt és 1 kk sót.
- A spárgát mossuk meg, vágjuk le a fás részeket és tegyük egy sütőtálba, facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.
- Halmozzuk rá a morzsás keveréket és locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
- Előmelegített, 200 °C - os sütőben süssük kb 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése