»HOZZÁVALÓK«
Szósz :
- 1 ek szezámolaj, 1 tk friss gyömbér, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 1 tk csípős paprikakrém, 2 ek méz, 2 ek szójaszósz, 4 ek barnacukor, 2 dl húsalaplé ( vagy 1 húsleveskocka ), 1 púpozott ek étk. keményítő, 1 tk ecet
Továbbá :
- 50 dkg csirkemell
- só
- panírmorzsa
- kevés olaj
- 2 ek pirított szezámmag
- A húst felkockázzuk, sózzuk és átforgatjuk a morzsában. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk meglocsoljuk kevés olajjal és belehelyezzük a morzsás csirkehúst. 180 °C - os sütőben aranybarnára sütjük ( kb 30 - 35 perc ) .
- Egy serpenyőbe szezámolajat öntünk, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, kicsit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, amit egy kicsit karamellizálunk. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt és a paprikakrémet, majd alaposan összeforraljuk.
- A keményítőt kevés vízzel simára keverjük és besűrítjük a szószt. Végül ecettel ízesítjük.
- A megsült húskockákat átforgatjuk a szósszal és a szezámmaggal.
- Párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése