,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 14., csütörtök

~ MEGGYES , CUKKINIS MÁKOS LEPÉNY ~





 Sokan biztosan furcsálják  a zöldséggel készült süteményeket, van aki meg nem enné. Pedig nagyon finomak és szaftosak. A répa, cukkini, cékla, bab, burgonya vagy a tök nagyon is alkalmas arra, hogy dúsítsuk velük a süteményeinket. 

»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 tk vanílakivonat
- 15 dkg liszt
- 18 dkg darált mák
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 0, 5 dl olaj
- 1 ek tejföl
- 50 dkg zsenge cukkini
- 20 - 25 dkg fagyos meggy + 1 ek étk keményítő 

  1. A cukkinit lereszeljük ( nem kell meghámozni ) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. Egy közepes méretű ( 20 x 30 cm ) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vaníliakivonatot, olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
  3.  Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel és kb 30 - 35 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése