»HOZZÁVALÓK«
- személyenként 1 - 2 db felső csirkecomb
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
Szósz :
- 2 , 5 dl mézzel ízesített, Barbár belga sör
- 1 narancs reszelt héja
- 1 apróra reszelt vöröshagyma
- 1 tk friss gyömbér - reszelve
- 1 tk örölt kömény
- 1 tk örölt koriander
- 1 tk csípős darált paprika
- 2 dl tejszín
- 1 ek étk. keményítő
- petrezselyem
- A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben, a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük és félretesszük.
- A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb 30 perc.
- A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel, majd a pirított combokra öntjük, visszadobjuk a fokhagymagerezdeket és így főzzük, még kb 15 percig.
- Simára keverjük a tejszínt a keményítővel, hozzáöntjük a csirkéhez és összeforraljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
- Főtt tésztával kínáljuk.
Összefutott a nyál a számban :) Ezt nagyon szeretném! :)
VálaszTörlés