Ötlet : innen
»HOZZÁVALÓK«
Töltelék : - 5 tojássárgája, 1 nagyobb narancs leve és héja, 8 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart magja, 1 ek étk. keményítő, 20 - 25 dkg eper
Tojáshab : - 5 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 ek étk. keményítő
- A krémhez habosra keverjük a sárgákat a cukorral, hozzáadjuk a narancs levét, a reszelt héját, a vanília magokat és simára keverjük a keményítővel. Kis lángon, állandó kavargatás mellett besűrítjük, de vigyázzunk, nehogy rántotta legyen ! - kezdőknek a vízgőz feletti besűrítést javaslom. Majd kihűtjük.
- A sütőt előmelegítjük 160 °C - ra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, úgy hogy a sarkokat odaragasztjuk egy kevés vajjal - így nem fog csúszkálni a papír, ha kenjük rajta a habot - és olajjal vékonyan bekenjük.
- A fehérjét, elkezdjük egy csipetnyi sóval habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a keményítőt is hozzákeverjük. A habot a tepsibe simítjuk és 10 percig sütjük, majd vissza vesszük a hőfokot 120 °C ra és így sütjük, még további 10 percig.
- Amikor megsült a hab, a széleit meglazítjuk egy késsel, ráborítunk egy sütőpapírt és határozott mozdulattal kifordítjuk a tepsiből. Lehúzzuk a sütőpapírt és kihűtjük.
- A krémet óvatosan elkenjük a habon, megszórjuk felkockázott eperrel és feltekerjük.
- Hűtőbe tesszük legalább 1 - 2 órára.
Ez csakis finom lehet, mert nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés