Tészta :
- 6 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 2 , 5 dl tej
- 1 kk só
- 4 tojás
- 10 dkg füstölt sajt
Töltelék :
- 50 dkg rózsáira szedett brokkoli
- 1 dl tejföl
- 1 tömlős natúr krémsajt ( 100 g )
- 6 dkg füstölt sajt
- só, bors , szerecsendió
- fél csokor petrezselyem
- reszelt sajt - a tetejére - elhagyható
1. A brokkolit megpároljuk és villával alaposan összetörjük, ezután szűrőbe téve alaposan lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a felaprított petrezselymet és ízlés szerint ízesítjük.
2. A sütőt 190 °C - ra előmelegítjük, egy nagyobb tepsi ( kb 25 x 35 cm ) aljára sütőpapírt fektetünk.
3. A tejet a sóval és a vajjal összeforraljuk, hozzászórjuk a lisztet, majd kavargatva addig főzzük / égetjük, amíg a tészta elnem válik az edény falától. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a tojássárgákat pedig egyesével hozzádolgozzuk a lisztes masszához, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
4. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 25 - 30 percig sütjük, ezután kivesszük a sütőből, rákenjük brokkolis krémet, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és visszatoljuk a sütőbe, majd addig sütjük amíg a sajt megolvad a tetején. A tésztát a sütőből kivéve, még melegen óvatosan feltekerjük, közben lehúzzuk róla a papírt. (Ha a tészta a papírhoz ragadna egy kenőkéssel lazítsuk fel ).
- Ha a a rolád tetejére sajtot is szeretnénk, szórjuk rá és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a sajt megolvad rajta.
Különleges, de finom lehet! A brokkolit ilyen formán még nem próbáltam, tetszik! :)
VálaszTörlés