Recept : innen
»HOZZÁVALÓK«
Alap : - 25 dkg zabkeksz, 8 dkg olvasztott vaj
Epres réteg : - 35 dkg eper, kb 6 dkg cukor, 5 g zselatin 2 ek víz, 2 dl tejszín
Fehércsokis réteg : - 20 dkg fehércsokoládé, 3, 5 dl tejszín, 5 g zselatin, 2 ek víz
- A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és egy kb 22 cm - es tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
- Az epret feldaraboljuk, összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint a vízzel összemelegítjük és az epres püréhez keverjük. Kihűtjük.
- Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1 , 5 dl tejszínnel, a zselatint a vízzel összemelegítjük és a csokis részhez keverjük. Kihűtjük.
- 2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a csokoládés keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb 20 percre hűtőbe tesszük.
- 2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk az epres keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a csokis rétegre öntjük, majd a tortát pár óra hűtés után szeletelhetjük.
Csodás!
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlésköszi a receptet, már tudom mit is sütök meglepi szülinapra :) . szerintem eper helyett eperdzsemet rakok bele, hétvégén nagy főzés volt, most van bőven idehaza. mentával próbáltatok már eperdzsemet? isteni. én itt találtam a receptet http://glurl.co/befozok
VálaszTörlésPróbáld ki az epret pici bodzavirággal isteni :) nagyon különleges íze van.
TörlésKedves Orsi ! Mentával még nem főztem lekvárt, de mindenképp kifogom próbálni, biztos nagyon kellemes íze lehet:) Eper helyett akár meggyel, cseresznyével vagy barackkal is ellehet készíteni a krémet, a lényeg hogy érződjön a friss gyümölcs zamata.
VálaszTörlésHabtejszínt hasznaltatok?
VálaszTörlésA habtejszínt nem igazán lehet felverni, Hulala vagy Meggle cukrászhab a jó.
Törlés