Idény gyümölcs ide vagy oda, én bizony most almás sütire vágytam. A tésztát és az almás tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük. Finom, mutatós és könnyed sütemény.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 ek tejföl, 4 tojássárgája, 1 / 2 citrom reszelt héja, 1 tk sütőpor, csipetnyi só
Almás rész :
- 1 kg savanykás alma, 4 - 5 ek cukor, 2 tk fahéj - vagy ízlés szerint, 1 / 2 citrom leve, 2 - 3 ek kekszmorzsa
Kókuszos rész :
- 4 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 12 dkg kókuszreszelék
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk. Folpackba csomagoljuk és a kisebbik tésztarészt a mélyhűtőbe, a nagyobbikat pedig a hűtőbe tesszük.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük majd megpároljuk a cukorral, citromlével és a fahéjjal együtt. Kihűtjük.
- A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már habos kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, masszív habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
- A tészta nagyobbik részét, egy kb 20 x 30 - as sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával és villával megszurkáljuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a párolt almát, erre pedig a rásimítjuk a kókuszhabot.
- A maradék tésztát nagylyukú reszelőn a habra reszeljük és előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 30 - 35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése