A piskóta különlegességét és ízét a dióolaj ( itt beszerezhető ) még tovább fokozza, a hozzákevert főtt burgonyától pedig szaftosabb tésztát kapunk. Rummal ízesített tejszínhabbal fogyasztottunk, de akár dió, - csoki, - kávé, vagy akár puncskrémmel is nagyon finom.
- 20 dkg dió
- 15 dkg cukor
- 15 dkg főtt burgonya
- 1 kk vaníliakivonat
- 4 tojás
- 2 ek dióolaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- csipet só
- A diót megpirítjuk, majd ledaráljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
- A sütőt előmelegítjük 190°C - ra, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát kivajazunk és behintjük zsemlemorzsával.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
- A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük az áttört és kihűlt burgonyát, a diót, az olajat, a vaníliát és a zsemlemorzsát, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
- A masszát a formába simítjuk és kb 40 - 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése