,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 1., kedd

~ PUNCS PITE ~















 Egyik kedvenc sütim a puncs szelet s ezúttal nem piskóta lett az alapja, hanem gyúrt tészta . Meleg - ide vagy oda, tegnap este megsütöttem, hiszen jó hogyha egy éjszakát pihen. Nagyon finom, olcsó és mutatós sütemény. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, 2 db tojás, 3 ek tejföl, csipetnyi só
Töltelék : - 1 összemorzsolt tésztalap, 2 dl forró tej, 2 púpozott ek kakaópor, 1 kisebb narancs leve, 3 ek sárgabaracklekvár, 0 , 5 dl rum, 5 dkg lágy vaj
Máz : - 1 tojásfehérje, 20 dkg átszitált porcukor, 2 ek málnaszörp, 1 ek rum

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, legalább félórára.
  2. A tésztából 2 db, 30 dkg - os gombócot formálunk és kb 20 x 30 cm - es nagyságra  kinyújtjuk. Rásimítjuk egy azonos méretű vajazott, lisztezett tepsi hátára, villával megszurkáljuk és 180 °C - os sütőben kb 10  perc alatt, egyenként megsütjük.
  3. A megmaradt tésztarésszel ugyanígy járunk el. ( ez lesz a töltelék része )
  4. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, rákenjük az egyik tésztalapra, majd ráhelyezzük a másikat. 
  5. A mázhoz összekeverjük a fehérjét a porcukorral, a málnaszörppel és ízesítjük rummal, majd elkenjünk a sütemény tetején. 

5 megjegyzés: