Egyik kedvenc sütim a puncs szelet s ezúttal nem piskóta lett az alapja, hanem gyúrt tészta . Meleg - ide vagy oda, tegnap este megsütöttem, hiszen jó hogyha egy éjszakát pihen. Nagyon finom, olcsó és mutatós sütemény.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, 2 db tojás, 3 ek tejföl, csipetnyi só
Töltelék : - 1 összemorzsolt tésztalap, 2 dl forró tej, 2 púpozott ek kakaópor, 1 kisebb narancs leve, 3 ek sárgabaracklekvár, 0 , 5 dl rum, 5 dkg lágy vaj
Máz : - 1 tojásfehérje, 20 dkg átszitált porcukor, 2 ek málnaszörp, 1 ek rum
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, legalább félórára.
- A tésztából 2 db, 30 dkg - os gombócot formálunk és kb 20 x 30 cm - es nagyságra kinyújtjuk. Rásimítjuk egy azonos méretű vajazott, lisztezett tepsi hátára, villával megszurkáljuk és 180 °C - os sütőben kb 10 perc alatt, egyenként megsütjük.
- A megmaradt tésztarésszel ugyanígy járunk el. ( ez lesz a töltelék része )
- A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, rákenjük az egyik tésztalapra, majd ráhelyezzük a másikat.
- A mázhoz összekeverjük a fehérjét a porcukorral, a málnaszörppel és ízesítjük rummal, majd elkenjünk a sütemény tetején.
Kedvenc sütim, igaz piskótásan, de így is finom lehet! :-)
VálaszTörlésNagyon szép lett! Tetszik! Szinte érzem az ízét :)
VálaszTörlésElkészítettem, nagyon finom süti. Köszönöm a receptet:))
VálaszTörlésKipróbálom.nagyon jól néz ki
VálaszTörlésMentem a receptet.kipróbálom
VálaszTörlés