Sütés nélkül, gyorsan és finomat. Az epres - fehércsokis változatot itt találjátok, most pedig a szilva került terítékre, csokoládéval.
»HOZZÁVALÓK«
Alap : - 25 dkg zabkeksz, 8 dkg olvasztott vaj
Szilvás rész : - 40 dkg magozott szilva, 6 dkg cukor, 1 tk fahéj, fél dl szilvapálinka, 5 g zselatin, 3 ek víz, 2 dl tejszín
Csokoládés rész : - 15 dkg étcsokoládé, 3 , 5 dl tejszín, 3 g zselatin, 2 ek víz
- Az alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és egy 22 cm - es kapcsos, tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
- A szilvát feldaraboljuk majd addig főzzük a cukorral és pálinkával amíg megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízzel összemelegítjük és a szilvapüréhez keverjük.
- Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1, 5 dl tejszínnel a zselatint összemelegítjük a vízzel és a csokis keverékhez keverjük. Kihűtjük.
- 2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a csokis keveréket és egyneművé keverjük. Az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
- 2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk a szilvás keveréket és egyneművé keverjük, majd a csokis rétegre kenjük.
- Szilvaszemekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Csodásan néz ki! :)
VálaszTörlés