Íme egy ízletes és különleges olasz recept.
»HOZZÁVALÓK«
- 3 db padlizsán
Töltelék : - 30 dkg sovány darálthús ( pulyka vagy csirke ), 20 dkg ricotta, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 2 ek parmezán, 1 kisebb kápia paprika, 1 csokornyi bazsalikom, 1 ek olívaolaj, 3 ek olívabogyó só, bors
Tetejére : - parmezán, fenyőmag ( nálam vagdalt mandula ), olívaolaj, friss kakukkfű
- Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. A mikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.
- A töltelékhez, vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
- Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot és helyezzünk mindegyik csónakra 1 - 1 ág kakukkfüvet. Helyezzük őket tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Előmelegített, 180°C - os sütőben kb 25 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése