»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 2 dl tej
- kb 1 dl víz
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg olvasztott vaj
Szósz : 1, 5 dl narancslé, 1 ek barna cukor, 3 - 4 ek Cointreau ( narancslikőr ), 5 dkg vaj
- A palacsinta hozzávalóit kézi habverővel simára keverjük , majd állni hagyjuk kb 15 percig.
- Forró serpenyőben, a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
- A szószhoz a hozzávalókat addig forraljuk, amíg sűrűbb állagot nem kapunk. Ezután a forró serpenyőbe öntünk egy keveset belőle, ráteszünk egy palacsintát és összemelegítjük, majd háromszög alakúra hajtjuk. Így járunk el a többi palacsintával is.
Ez kérem szépen kínzás, guszta is, finom is, ki kell próbálnom. Teszek a közepébe is narancsot hmmm :-)
VálaszTörlés