,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 19., szombat

~ OLÍVAOLAJOS SZILVÁS LEPÉNY ~



 Nagyon finom és szaftos, ráadásul  könnyen elkészíthető. A töltelék lehet akár körte, alma meggy, vagy amit éppen kívánunk. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só
- 7 , 5 dkg cukor
- 90 ml olívaolaj
- kb 8 - 10 ek hideg víz
Töltelék : 
- 60 dkg magozott szilva
- 2 - 3 tk őrölt fahéj
- kb 5 dkg cukor 
- 3 ek kekszmorzsa
- 2 ek étk keményítő

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kisebb kb 22  X 22 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
  2. A lisztet összevegyítjük a cukorral, sóval és a sütőporral, hozzáadjuk az olívaolajat és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy rugalmas, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  3. A szilvát felkockázzuk, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a keményítővel.
  4. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét a tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával, eloszlatjuk rajta a szilvát és a megmaradt tésztával beborítjuk. Villával megszurkáljuk és kb 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.




Ötlet : innen






3 megjegyzés:

  1. Nagyon de nagyon tuti recept és süti! :-) Minden gyümölcsös pitét imádok! :-)

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, nagyon finom! Én a morzsát kifelejtettem, de nem hiányzott.

    VálaszTörlés
  3. Az egyik kedvencem! NAGYON fínomságos! Én a tetejére a tésztát ráreszelem (előtte egy kicsit lefagyasztom), s még durvára vágott diót szórok rá! Mennyei! :)

    VálaszTörlés