Alap : - 1 cs győri édes zabfalatok ( 215 g ), 8 dkg olvasztott vaj
Túrós réteg : - 50 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs zselatin fix
Teteje : - 1, 5 dl félédes vörösbor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 20 dkg eperlekvár, szilva és szőlő - a díszítéshez
- Egy 22 cm - es tortaformát kibélelünk folpackkal. A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába nyomkodjuk.
- A túrót krémesre keverjük a hozzávalókkal és a kekszes alapra simítjuk, ezután hűtőbe tesszük dermedni.
- A bort összekeverjük a cukorral és a citromlével, majd alacsony lángon szirup állagúra forraljuk. Hozzákeverjük a lekvárt és még kb. 15 percig forraljuk. Ha kihűlt a szósz, rákenjük a túrós krémre és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése