Kedvenc újságomból hoztam egy receptet, egyszerű finom és gyorsan elkészíthető.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- kb 1 kg - os főzőtök
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 dl főzőtejszín
- 20 - 25 dkg főtt rizs
- só, bors
- A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk és apró kockákra vagdossuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott tök felét, megsózzuk, felöntjük 1 dl vízzel és megfőzzük. Amikor már puha, villával, vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított kaprot és összeforraljuk.
- A húst felkockázzuk és a maradék tökkel együtt, kevés olajon megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A rizst összeforgatjuk a tejszínes tökpürével, majd a tökös - húsos raguval kínáljuk.
Forrás : Nők lapja konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése