Ismét egy egyszerű, olasz étel : polpetta di melanzana.
»HOZZÁVALÓK«
- 3 db padlizsán ( kb 70 dkg )
- 1 db tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg parmezán
- zsemlemorzsa ( kb 10 dkg )
- só bors
- A padlizsánokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és 220 °C - on süssük meg ( kb 35 - 40 ) perc. Ha langyosra hűlt, húzzuk le a héját és a húsát villával törjük össze.
- Adjuk hozzá a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát , hogy jól formálható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval és borssal.
- Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljuk a masszából golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése