,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 27., vasárnap

~ BANÁNOS CSOKOLÁDÉS KUGLÓFTORTA ~





 Jöjjön egy igazi kalóriabomba  sok csokoládéval és banánnal. Habár nem kuglófformában készült, kinézetre nagyon hasonló, ezért is kapta a kuglóftorta elnevezést. Végtelenül egyszerű, nagyon finom  és mutatós.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 5 tojás, 18 dkg porcukor, 12 ek hideg víz, 25 dkg liszt, 6 g sütőpor, 2 ek olvasztott vaj, csipet só
Krém : - 2 banán, 1 ek darált keksz, 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé
Máz : - 10 dkg étcsokoládé, 1, 5 dl tejszín

  1. A sütőt előmelegítjük  180 °C - ra, egy 20 cm - es tortaformát kivajazunk  és behintjük liszttel.
  2. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük.
  3. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a vizet, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd lazán összeforgatjuk a fehérjehabbal. A masszát a formába simítjuk és tűbróbáig sütjük. ( kb 50 perc ) Ha a tészta megsült, kihűtjük és 3 lapba vágjuk.
  4. A krémhez a banánt botmixerrel pürésítjük és összekeverjük a keksszel. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét és a banánpürét.
  5. Egy 1 , 5 l - es félgömb alakú tálkát kibélelünk folpackkal, majd a piskótalapból kivágunk 2 olyan méretű korongot, ami majd illeszkedik a tálkába - nálam egy 15 és egy 12 cm - es korong szükségeltetett.
  6. A tál aljába 3 - 4 ek krémet kanalazunk erre ráhelyezzük a kisebbik piskótalapot, majd újra krém, piskóta, krém és a végül befedjük a legnagyobb lappal. Hűtőbe tesszük legalább 2 - 3 órára.
  7. A mázhoz felforrósítjuk a tejszínt, majd fényesre keverjük benne a csokoládét. A tortát kiemeljük a tálkából, lehúzzuk róla a fóliát és bekenjük a mázzal. Az alját durvára vágott, dióval, mandulával vagy mogyoróval díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése