Gyors, egyszerű és pikáns étel. Az ajvárt érdemes már előzőnap elkészíteni így biztosan jól összeérnek az ízek. De ha nem akarunk vele bajlódni készen is megvásárolhatjuk de mint tudjuk, mindenből legjobb a házi készítésű.
»HOZZÁVALÓK«
- 6 db kicsontozott csirke felsőcomb
- 2 dl tejszín
- 1 üveg ( 20 dkg ajvár )
- 1 csokor kapor
- olívaolaj
Ajvárhoz : - 2 nagy padlizsán, 4 - 5 kápia paprika, 1 fej fokhagyma, 1 paradicsom, só, bors, pár csepp citromlé, olívaolaj, fél csilipaprika
- A padlizsánt ketté vágjuk húsát keresztben beirdaljuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal , megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A paprikákat szintén sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mellé rakjuk a paradicsomot és egy fej fokhagymát. Mindkét tepsit 200 °C - ra melegített, sütőbe toljuk és a zöldségeket kb 30 - 35 percig sütjük.
- A megsült paprikákat egy tálba rakjuk és folpackkal letakarjuk. Miután a zöldségek kihűltek, a padlizsán húsát kikaparjuk, a paprikának lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a csumáját és a magokat. A fokhagymát kinyomkodjuk a héjából és az összes zöldséget, aprítógéppel rusztikusra pürésítjük. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével és hozzákeverünk kb fél dl olívaolajat. Pár óra hűtőben való érlelés után már használhatjuk.
- A csirkecombot bőrével együtt feldaraboljuk és egy serpenyőben, kevés olívaolajon hirtelen megsütjük. Szűrőkanállal egy tányérra kiszedjük, majd a serpenyőbe beleöntjük az ajvárt, a tejszínt és hozzáadjuk a felaprított kaprot. Egynemű mártássá keverjük.
- A félretett sült húst visszarakjuk a mártásba és 1 perc alatt összemelegítjük. Sütőben sült, rozmaringos burgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése