,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 15., kedd

~ TEJSZÍNES - GOMBÁS LAZACLEVES ~



 Még a hónap elején kaptam egy felkérést, hogy csatlakoznék - e a Lurpak® Karácsonyi receptkészítők csapatához. Örömmel mondtam igent, hiszen a sütéshez - főzéshez én is csak minőségi alapanyagokat használok. Ezt a vajat már láttam az üzletek hűtőpultjain, nem használtam még, de most hogy lefőztem vele egy teljes ünnepi menüt, nagyon megtetszett.
A Lurpak® több mint 100 éve a legfinomabb vaj címet képviseli. Bővebb információt itt találáltok róla : Lurpak®
Lássuk akkor az én karácsonyi menümet. Igyekeztem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket / süteményeket  készíteni, hogy ne töltsük az egész napot Szenteste a konyhában. 
Lurpak® Karácsonyi menü : 

1 . Előétel 
»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
- fél szál póréhagyma
- 2 közepes répa
- 25 dkg gomba
- 1 halványító zellerszár
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg Lurpak® vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg lazacfilé
- 1 - 2 babérlevél
- 1 cs kapor, só, bors
- 1 , 5 l zöldségalaplé
- 1 lime leve


  1. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta az aprított póréhagymát. Hozzáadjuk a karikázott sárgarépát, a zellert, a felszeletelt gombát és megdinszteljük a vajon. Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, aprított kaporral és kb 10 percig főzzük.
  2. A burgonyát felkockázzuk és a leveshez adjuk majd addig főzzük, amíg megpuhul. Ezután a leveshez öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a kockára vágott lazacot és 3 - 4 perc alatt összeforraljuk.
  3. Végül csavarjuk a leveshez a lime levét és ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.
Folyt. köv.



1 megjegyzés: