»HOZZÁVALÓK« 12 db - hoz
Tészta :
- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 30 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- 1 , 5 ek kakaópor
- 1 dl tej
Krém :
- 3 , 5 dl meggylé
- 10 dkg cukor
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 15 dkg puha vaj
Továbbá : - meggybefőtt, étcsokoládé
- A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A massza felét, muffin papírral bélelt sütőformába kanalazzuk és mindegyikbe teszünk 3 - 4 lecsepegtetett meggyszemet. A massza másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a meggyre kanalazzuk. 180 °C - ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krémhez, 1 dl meggylében csomómentesre keverjük a pudingport. A maradékot felforraljuk a cukorral, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk.
- Mindegyik muffin tetejére nyomunk a krémből, meggyszemekkel és csokoládé forgáccsal díszítjük.
Nagyon-nagyon tetszik ez a recept! :)
VálaszTörlés