»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg liszt
- 2 ek porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 tk vanílakivonat
- 1 tk rum
- kb 1 - 1, 5 dl tej
- fahéjas cukor - a szóráshoz
Málnaszósz :
- 25 dkg fagyos málna
- 15 dkg barnacukor vagy ízlés szerint
- fél citrom héja
- A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd a masszát egy simacsöves habzsákba töltjük.
- Egy serpenyőbe olajat hevítünk és amikor már kellően forró, a tésztamasszát csigavonalban benyomjuk az olajba, 1 - 2 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd papírtörlőre szedjük
- A szószhoz a málnát és a cukrot egy lábasba szórjuk, ízesítjük citromlével és szirupos állagúra összefőzzük.
- A fánkokat fahéjas porcukorral megszórjuk és a szósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése