,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 22., péntek

~ FARSANGI CSIGAFÁNK, MÁLNASZÓSSZAL ~



»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg liszt
- 2 ek porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 tk vanílakivonat
- 1 tk rum
- kb 1 - 1, 5 dl tej
- fahéjas cukor - a szóráshoz
Málnaszósz :
- 25 dkg fagyos málna
- 15 dkg barnacukor vagy ízlés szerint
- fél citrom héja

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd a masszát egy simacsöves habzsákba töltjük.
  2. Egy serpenyőbe olajat hevítünk és amikor már kellően forró, a tésztamasszát csigavonalban benyomjuk az olajba, 1 - 2 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd papírtörlőre szedjük 
  3. A szószhoz a málnát és a cukrot egy lábasba szórjuk, ízesítjük citromlével és szirupos állagúra összefőzzük. 
  4. A fánkokat fahéjas porcukorral megszórjuk és a szósszal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése