Ragu :
- 1 fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál répa
- 2 vörös babkonzerv
- 1 aprított paradicsom konzerv
- 1 ek sűrített paradicsom
- só bors
- kb 1 - 1, 5 dl víz
Húsgombóc :
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 szikkadt zsemle
- 1 vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- őrölt koriander, cayenne bors, pirospaprika, só, bors
- zsemlemorzsa - szükség szerint
- Tejben beáztatjuk a zsemlét. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, a citrom reszelt héját és a kinyomkodott zsemlét. Ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összekeverjük, ha szükséges zsemlemorzsát szórunk hozzá. Hűtőbe tesszük.
- Kevés olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és a feldarabolt répát. Ezután hozzáadjuk a sűrített és a konzerv paradicsomot majd a lecsepegtetett babot. Ízesítjük, felöntjük vízzel és összeforraljuk. A ragut egy hőálló tálba öntjük. A húsmasszából golyókat formázunk és a ragura rakjuk.
- 180 °C - ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 35 - 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése