,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 27., vasárnap

~ CSÍKOS NARANCSOS TORTA ~




Kellemes Húsvéti Ünnepeket !


»HOZZÁVALÓK«
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg liszt
- 8 dkg étk. keményítő
- 1 / 2 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1 / 2  narancs reszelt héja
Krém :
- 3 dl narancslé 
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 8 - 10 dkg porcukor
- 1 / 2  narancs reszelt héja
Csokimáz : - 1 cs Dr. Oetker ét tortabevonó

  1. A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
  2. A tojást válasszuk ketté, a sárgákat  keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd  keverjük össze a tojásos masszával.
  3. A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.
  4. Simítsuk a narancsos massza 1 / 4 - ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1 / 4 - ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.
  5. A krémhez, elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
  6. A tortabevonót forró vízben felmelegítjük, majd rácsurgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsurogjon és tetszés szerint díszítjük.



1 megjegyzés: