,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 1., péntek

~ JOGHURTOS SPENÓTFŐZELÉK , SAJTGOMBÓCCAL ~



»HOZZÁVALÓK«
Főzelékhez :
- 50 - 60 dkg leveles spenót
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0 , 6 dl tej
- 1 ek étk. keményítő
- 1 kis poharas natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- 1 ek vaj
Sajtgolyókhoz :
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 nagyobb tojás
- liszt
- zsemlemorzsa - a forgatáshoz
- olaj - a sütéshez

  1. A leszárazott spenótot dobjuk lobogó sós vízbe és főzzük pár percig, majd tegyük jéghideg vízbe. Ezután nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet és tegyük félre.
  2. Egy nagyobb edényben forrósítsunk fel 2 ek olajat és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a spenótot és forgassuk át. Öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Végül adjuk hozzá a kevés tejben simára kevert keményítőt, a joghurtot és a vajat, majd forraljuk az egészet össze.
  3. A sajtokat reszeljük le, keverjük össze a tojással, majd adagoljunk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró, bő olajban süssük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése