Egy újabb variáció, a kekszes és sütés nélküli édességek listáján. Mivel a nyers marcipánmassza igen drága, elkészíthetjük magunk is - így szinte fillérekből kihozható - és ízében ill. állagában nagyon hasonlít az igazira. A kesernyés kávéízt ellensúlyozza az édes „ marcipán ”, így egy nagyon kellemes ízvilágú, desszertet kapunk.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 150 ml presszókávé
- 1 tk vaníliakivonat
- 50 ml tej - lehet több is kell
- 25 dkg Ráma vajas íz
- 50 dkg marcipán - elkészítése itt : Hamis marcipán
- pár csepp piros ételszínező - vagy tetszőleges
- A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk. A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )
- A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 - as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk. A marcipán massza 3 / 4 - ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.
- A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
- Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése