,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 3., vasárnap

~ HABOS LINZISZELET ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 22 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
Töltelék : - kb 30 dkg bármilyen piros lekvár 
Tojáshab : - 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1 tk citromlé, 1 csapott ek étk. keményítő, pár csepp piros ételfesték

  1. A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm - es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 10 - 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a  keményítőt és az ételfestéket. A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C - ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.
  4. A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése