»HOZZÁVALÓK«
- 1 zellergumó - kb 40 dkg
- 15 dkg reszelt sajt ( fele lehet füstölt is )
- 2 db tojás
- 3 ek tej
- kb 3 - 4 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
- olaj - a sütéshez
- A megtisztított zellert és a sajtot kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejet és a lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, majd kb 10 percig pihentetjük.
- Egy kanál segítségével, a masszából tetszőleges nagyságú halmokat szaggatunk a felforrósított olajba, és a ropogós mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Fokhagymával és olívaolajjal ízesített tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése