,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 4., hétfő

~ SAJTOS ZELLERROPOGÓS ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 zellergumó - kb 40 dkg 
- 15 dkg reszelt sajt ( fele lehet füstölt  is )
- 2 db  tojás
- 3 ek tej
- kb 3 - 4 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
- olaj - a sütéshez 
  1. A megtisztított zellert és a sajtot kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd  hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejet és a lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, majd kb 10 percig pihentetjük. 
  2. Egy kanál segítségével, a masszából tetszőleges nagyságú halmokat szaggatunk a  felforrósított olajba, és a ropogós mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
  3. Fokhagymával és olívaolajjal ízesített tejföllel kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése