,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 5., kedd

~ TÖLTÖTT SPENÓTOS PALACSINTABATYUK ~



»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta: 
- 20 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg friss spenót
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- kb 2 dl szódavíz
- 1 tk só
Töltelék : - 50 dkg ricotta, só, bors
Tálaláshoz : . tejföl, parmezán

  1. A spenót leveleket dobjuk forrásban levő sós vízbe és forraljuk 1 - 2 percig, majd öblítsük le hideg vízzel és nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, azután a tejjel és a fokhagymával együtt turmixoljuk össze ( én a Delimanó Nutribullet turmixgépet használtam ).
  2. Keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a sót és annyi szódavizet, hogy a palacsintatésztánál megszokott állagot kapjuk. A masszát tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, majd süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra.
  3. Töltsük meg a palacsintákat, a ricottával, hajtsuk rá a két szemközti oldalt és tekerjük fel. A batyukat kössük át egy - egy snidlingszállal, majd kínáljuk tejföllel és reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése