Készítsünk a megszokott fasírt helyett, egy izgalmas ízvilágú húspástétomot. Mivel a spenót íze annyira semleges, hogy szinte nem is érezni belőle semmit, a vitamin és ásványi anyag tartalma miatt azonban nagyon ajánlom a fogyasztását. ( Tudom - tudom a spenót ! ! )
»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg darált sertéscomb
- 1 közepes fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 tk szárított oreganó
- 1 tk őrölt koriander
- 1 kk fahéj
- 1 tk pirospaprika
- só, bors - ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa + a szóráshoz
- 15 dkg leveles spenót
- 10 dkg feta sajt
- A fasírthoz adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tojást, a zsemlemorzsát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A spenót levelekről távolítsuk el a szárát, aprítsuk fel és dolgozzuk össze a húsmasszával. A fetát vágjuk kisebb darabokra, majd forgassuk össze a masszával. Egy kb 26 x 12 cm - es kalácsformát kenjük ki olajjal, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk bele a húsmasszát.
- 200 °C - ra előmelegített sütőben süssük kb 70 - 80 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése