,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 25., péntek

~ HABOS MÁKOS ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 25 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 12 , 5  dkg vaj
- 3 tojássárgája
- csipet só
- 1 mk sütőpor
Töltelék :
- 25 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg őszibarackbefőtt
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
Tojáshab :
- 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, csipet só, 1 ek étk. keményítő

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd folpackba tekerve tegyük 30 percre hűtőbe. Ezután simítsuk bele egy kivajazott, lisztezett 20 x 20 - as tepsibe, szurkáljuk meg villával és 180 °C - on süssük elő 10 percig.
  2.  A tejet forraljuk fel a cukrokkal és forrázzuk le vele a mákot, keverjük hozzá a mézet, ízesítsük citromhéjjal és forgassuk hozzá a felkockázott barackot. Tegyük vissza a sütőbe, amíg elkészítjük a habot.
  3. A fehérjét a sóval kezdjük el felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, végül a keményítőt. Kenjük a mákos rétegre és visszavéve a hőfokot 165 °C - ra, süssük további 20 percig. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése