,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 24., csütörtök

~ KÓKUSZOS KEKSZKOCKA ~




 A Kókuszos őzgerinc süteményem ihlette ezt a sütés nélküli kekszes kockát. Roppant egyszerű az elkészítése és egy kisebb tepsiből is, legalább 16 szelet jön ki. Az ünnepekre ideális vendégváró annak, aki nem akar a sütéssel bajlódni.

»HOZZÁVALÓK«
Kekszes rész :
- 50 dkg háztartási keksz
- 150 ml tej
- 50 ml presszókávé
- 12 dkg cukor
- 1 ek rumaroma
- 3 ek kakaópor
- 25 dkg vaj
Kókuszos rész :
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg kókuszreszelék
- 1 tk étk. zselatin
Tetejére : - 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj, kókuszreszelék

  1. Egy 20 x 20 - as tepsit kibélelünk folpackkal. Kevés tejben elkeverjük a zselatint, kicsit összemelegítjük majd kihűtjük.
  2. A kókuszos részhez, simára keverjük a lisztet a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszt és a zselatinos tejet.
  3. A kekszes részhez, összekeverjük a tejet, a kávéval, a cukorral, a kakaóporral, az aromával és a vajjal, majd forráspontig melegítjük. A keksz felét apróra összetördeljük, a másik felét pedig ledaráljuk és az egészet elkeverjük a vajas - kakaós öntettel. A massza felét a tepsibe nyomkodjuk, rásimítjuk a kókuszos tölteléket és befedjük a maradék kekszes masszával. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A csokoládét vízgőz felett összemelegítjük az olajjal és a sütemény tetejére simítjuk. Kisebb, 5 x 5 - ös kockákra szeleteljük, a tetejét pedig kókuszreszelékkel megszórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése