,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 19., szombat

~ MEDVEHAGYMÁS SAJTOS BUCIK ~


»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 28 dkg liszt, 2 tk só, 1 , 5 dkg friss élesztő, 1 mk cukor, 1 ek olívaolaj, kb 2 dl langyos víz
Töltelék :
- 10 dkg natúr krémsajt ( tömlős ), 1 ek aprított medvehagyma, kb 10 - 12 dkg trappista sajt
Továbbá : - 10 dkg olvasztott vaj, aprított medvehagyma

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. A lisztet szitáljuk össze a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, az olívaolajat és annyi langyos vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan dolgozzuk össze és letakarva meleg helyen kelesszük a duplájára.
  2. A krémsajtot és a medvehagymát keverjük össze, a sajtot pedig vágjuk fel 10 db kockára.
  3. A tésztát osszuk 10 részre kezünkkel lapogassuk kb 10 cm - es átmérőjű körré és mindegyikre kenjünk a medvehagymás krémsajtból és helyezzük a közepére a sajtot. Formáljunk belőle bucikat és helyezzük egy sütőpapírral bélelt formába.
  4. A bucikat kenjük le olvasztott vajjal és szórjunk rá aprított medvehagymát. Pihentessük amíg a sütőt előmelegítjük 200 °C -ra és süssük szép pirosra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése