,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 17., csütörtök

~ DIÓS CSOKOLÁDÉS HABSZELET ~



  Az elronthatatlan kategóriába sorolnám ezt a süteményt, hiszen linzert gyúrni és piskótának való habot készíteni, szerintem mindenki tud. Húsvétra tökéletes választás, gyorsan elkészül és nagyon szépen szeletelhető. Próbáljátok ki.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
Diós hab :
- 5 tojás + 1 fehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 18 dkg dió
- 1 ek étolaj
Továbbá : - 3 - 4 ek baracklekvár
Teteje : - 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj 

  1. A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és 180 °C - ra előmelegített sütőben 10- 12  perc alatt elősütjük.
  2. A diós habhoz, a diót és a csokoládét ledaráljuk. A tojásokat habosra  keverjük a cukorral, majd hozzá csurgatjuk az olajat és lazán összeforgatjuk a diós csokoládéval.
  3. A tésztát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós masszát és visszatesszük a sütőbe kb 25 - 30 percre.
  4. A csokoládét és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk és kihűlt sütemény tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése