,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 15., kedd

~ MÉZES VAJAS KALÁCS ~















»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 , 5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg méz ( nálam repce )
- pár kanál natúr joghurt
- 1 tojás
- csipet só
- 5 dkg puha vaj + 2 ek olvasztott  vaj - a kenéshez

  1. Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert tejben. A liszteket szitáljuk össze a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a mézet, a tojást és annyi joghurtot, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Gyúrjuk alaposan össze, majd letakarva kelesszük a duplájára.
  2. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk 23 x 28 cm - es téglalappá, kenjük meg a puha vajjal és a rövidebbik oldalánál fogva tekerjük fel. Helyezzük a kivajazott, lisztezett formába és kelesszük újabb 30 percig.
  3. 180 °C - ra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a kalács teteje szép barna nem lesz. Ezután még a formában kenjük le az olvasztott vajjal, majd tegyük rácsra hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése