»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 8 dkg porcukor, 22 dkg vaj, csipet só, 1 mk sütőpor, 1 tojássárgája, 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 - 2 ek dara, 3 tojás + 1 fehérje
Továbbá :
- baracklekvár ( kb 35 dkg )
- 1 tojás - a kenéshez
- A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután a tésztát két egyforma részre osztjuk és az egyik részt egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk. Villával megszurkáljuk és rákenünk kb 4 - 5 ek lekvárt.
- A túrót krémesre keverjük a tojások sárgájával, a fele cukorral, ízesítjük vaníliás cukorral és citrom héjjal, majd hozzákeverjük a darát.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral és a sóval kemény habbá verjük és lazán összeforgatjuk a túrós masszával. Rásimítjuk a tésztára és 180 °C - os sütőben 10 percig elősütjük.
- A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a süteményt. Lekenjük a rácsokat felvert tojással és visszatesszük a sütőbe kb 40 percre - legalábbis addig amíg a rácsok teteje szép aranyszínűre nem sül.
- A lekvárt betöltjük egy sima csővel ellátott habzsákba és kitöltjük vele a forró sütemény rácsainak közeit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése