,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 20., vasárnap

~ PAPRIKÁS SÓS CSAVART ~


»HOZZÁVALÓK«
- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 ek só
- 1 tk sütőpor
- 2 tojássárgája
- 10 dkg tejföl
- 1 ek pirospaprika
- 1 tojás - a kenéshez
- köménymag - a szóráshoz

  1. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáját és 5 dkg tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a pirospaprikát a tojássárgáját és a maradék tejfölt, majd az egészet összegyúrjuk. Mindkét tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztákat 8- 8 részre osztjuk, mindegyiket ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd egy paprikásat és egy sima hurkát összecsavarunk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. A tetejüket lekenjük felvert tojással és megszórjuk köménymaggal. 180 °C - os előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése