,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 20., vasárnap

~ TÉSZTÁBAN SÜLT , SONKÁS PÁSTÉTOM ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 40 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tk só, kb 1 , 5 dl hideg víz
Töltelék :
- 60 dkg sertés darált hús, 20 dkg főtt sonka, 1 közepes vöröshagyma, 1 - 1 ek aprított snidling és zsálya, só, bors
Továbbá :
- 5 db főtt tojás
- 1 tojás - a tészta kenéséhez

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék.
  2. A sonkát felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, ízesítjük a zöld fűszerekkel, sóval és borssal.
  3. A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kivajazott, 1 , 5 l - es  kalácsformát úgy, hogy a szélek túllógjonak a formán és belekanalazzuk a húsos massza felét. Közepébe mélyedést készítünk, belefektetjük a tojásokat, majd betakarjuk a maradék masszával.
  4. A tészta széleit lekenjük felvert tojással és ráfektetjük a megmaradt tésztát. A széleket összecsipkedjük és lekenjük tojással. Éles késsel 3 - 4 bemetszést ejtünk a tésztán, hogy a felesleges gőz távozhasson, majd előmelegített 170 °C - os sütőben, kb 70 - 80 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése