,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 22., kedd

~ SNIDLINGES CSÁSZÁRZSEMLE ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 , 5 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 5 dkg puha vaj
- kb 1 , 5 dl tej
- kb - 1 , 5 dl víz
- 1 csokor snidling
Továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A snidlinget pár kanál liszttel késes aprítóval összeaprítjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk snidlinges lisztet, a felfutott élesztőt, a vajat és a tej ill a víz hozzáadásával alaposan kidolgozzuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt 8 részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd 10 percig pihentetjük.
  3. A gombócokat először 20 cm - es hosszúságúra sodorjuk, majd kicsit félretesszük pihenni, majd 45 cm - es hosszú hurkává sodorjuk. A formázás : - először egy  laza csomót kötünk a hurkából, az egyik tésztavéget a tészta alá hajtjuk és középen áthúzzuk. Ezután a tésztát megfordítjuk, a másik tésztavéget pedig alulra igazítjuk.
  4. A megformázott zsemléket sütőpapírral borított tepsibe rakjuk és kb 30 percig kelesztjük. Ezután lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 200 °C - ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése